>…peppar ta i trä.

Men varje gång jag sprungit riktigt långt eller ”tävlat” marathon så har jag förkylningssymtom i 2 dagar efteråt (svullen hals, hängig och lite feber). I söndags efter maran hade jag feber. Först kändes det som en reaktion på värmen, men det gick över till kvällen.

I onsdags körde jag NMT rätt hårt trots lite trötta ben, så igår vaknade jag med feber igen. Däckad i 2 timmar. Totalborta med huvudvärk och svettningar. Blev bästis med en Ipren och en Alvedon, somnade om och vaknade pigg och redo för att fixa sonens studenmottagning. Sen kom det inte tillbaka.

Kroppen försöker säga mig något

1. Hej kroppen – du borde vila.
2. Hej Mia – du är i klimakteriet.

Men hallå – jag är ju bara 38 år (faktiskt hela 8 dagar kvar tills jag fyller 39!) så det måste vara vila jag behöver. Alltså tog jag det lugnt på NMT’n imorse, ska vila resten av dagen och morgondagen och för en gångs skull inte planera in någon träning på söndag. Ännu. För vem vet om det dyker upp något galet jag bara MÅSTE vara med på? Annars kan jag ju fylla på med härlig energi genom att vara barnvakt åt sötaste Elias ikväll, hälsa på brorson Hugo i helgen och peta in ett bästis-besök! För övrigt kanske lite skön yoga kan stretcha ut de stela benen – hittar nog på några egna övningar på hemmaplan och ger dem konstiga namn. Japp jag är alltså INTE i klimakteriet. Ännu. Tror jag.

Brukar ni känna er sjuka efter långpass, ultra eller maror?