>…utan att analysera nämnvärt. Jag ger mig in i nästa utmaning halvvägs ur den första…

Men nu har jag vilat lite och tänkte bita tag i lite siffror. För summan har jag redan. FEST. Jag ska på fest den 13 juni, den börjar egentligen 18.00. Och tävlingen Jättelångt startar 11.00. Eftersom distansen 68 km är Ultra, borde jag hålla mig strax under mjölksyratröskeln för bästa resultat och uthållighet. Det är här räknandet kommer in. Jag har ju gjort ett laktattest och vet vilka farter jag kan springa i innan mjölksyran sätter in.

Nu gäller det att ha fingrarna lediga för räkning… om jag springer i farten x, hinner jag i mål klockan y. Då hinner jag duscha och sminka mig, och blir bara 24 minuter sen. Om jag däremot kör i tempot z och kommer i mål en timme senare får jag nog blaska av mig med våtservetter och hitta på en massa bra ursäkter för mitt kråkbo på huvudet…

Här är laktat-testet i en fin graf:

>Jag bara springer...
och här är laktatresultatet på ren svenska:

>Jag bara springer...

Då kom jag plötsligt på en väsentlig sak – pulsen är ju något högre vid tävling (är det för att det är så många killar som deltar på lopp?) – och kommer det att påverka min mjölksyraproduktion – jag vill ju inte ha möjlkstockning i benen om jag ska dansa på festen efteråt!
Eller så får festen helt enkelt börja när jag kommer dit. Oavsett när det nu blir.