Runt runt runt

Mitt huvud spinner loss. Tankarna går runt, runt, runt. Efter tre etapper ligger jag på femte [FEMTE!] plats i det virtuella rejset. Jag som bara skulle köra full distans de första tre dagarna.

Virtual Jungle Ultra - etapp 4

Tävlingshornen växer ut och väcker en djävul

Något kickar igång i mig. Jag blir taggad. Kroppen är inte särskilt trött trots 11 mil i benen på tre dagar. Varav en mara före jobbet på tisdagen. Planeringshjärnan sätter igång.

Runt en sjö, runt en ö, runt tartan och runt en park

Virtual Jungle Ultra - etapp 4
Planerad dricka till checkpoint 1.

”plan you runs, and execute” står det i mailen från arrangören. Jag ställer klockan på 6:00 för att samla onsdagsetsppen. Jag har hela tiden tänkt att 10 km räcker. Egentligen ska jag springa med min dotter Elin, men hon skickar ett sms och är för trött. Snabbt funderar jag om – ” kan ju alltid springa runt Lillsjön”. Sagt och gjort.

Runt en sjö

Virtual Jungle Ultra - etapp 4
Sommar!

Väl tillbaka har jag 18 km i klockan och gott om tid innan min utbildning startar. Kanske ska jag fixa en halvmara? Jag har ju redan sprungit runt halva Kungsholmen på väg till Lillsjön i Bromma. Jag kan ju sy ihop kartbilden med den andra halvan! Sagt och gjort.

Runt en ö

Kungsholmen har fått många av mina kilometer i denna utmaning och jag jag ler lite när jag springer längs med Kungsholms strand längs Karlbergskanalen. De som tittar ut och har som underhållning att titta på löpare (det gjorde jag när jag bodde där), har fått sett mig både två och tre gånger per dag. Det blev lite längre än en halvmara så när jag kom hem för att äta lite mer frukost lät jag klockan rulla och tänkte att jag kan springa bort till Kristinebergs IP! Sagt och gjort.

Runt en bana

Vid det här laget är jag seg i benen. Och fortfarande törstig. Det är varmt. Jag tar med mig en flaska Resorb. Några varv på banan tills klockan står på 30 km. Nu kan jag ju sy ihop min utmaning Runt-En-X med att ta ett extra varv runt Rålambshovsparken. Sagt och gjort.

Virtual Jungle Ultra - etapp 4
Tartanlycka på en sliten bana 4, under etapp 4 av en sliten löpare.

Runt en park

Virtual Jungle Ultra - etapp 4
Rålis

Trött och sliten. Tar två varv och tar mig sakta hemåt. Hinner inte duscha innan den första sessionen online, utan får hoppa in och dofta gott igen under en 15-minutersrast.

Jomenvisst- det gick ju att springa den fulla distansen i fyra dagar. Men hur skulle morgondagen bli? Inte de bästa förutsättningar!

Torsdagens göromål

  • Hålla presentation kl 10
  • Ha en avtackningslunch kl 12
  • Delta i en workshop kl 15
  • Fira sondotter Linneas student
  • Samla ihop 85 km. Monsteretappen i tävlingen