>Sol, blå himmel och frisk luft. Jag har tagit semester idag. Dagen då jag skulle inviga min Garmin Forerunner 305. Hade trixat lite med den innan, lagt till de vyer jag ville se. Nu var det bara att söka en satellit, inte det lättaste bland höghusen mitt i stan. Jag joggade bort till Rålambshovsparken och ställde mig mitt i parken och satellitsökte. När klockan/GPS:en var redo började jag springa.

Jag kände mig andaktig, en sån där känsla jag brukar få när jag besöker en kyrka. Jag ville gärna visa hela världen min Garmin! Jag hade svårt att hålla ögonen ifrån den. Tiden tickade, sträckan visades, hastigheten stirrade på mig…

VAD!!???

9min/km. Hur dålig är jag egentligen? Jag fortsatte springa, ökade lite för att se om den kanske behövde ”värmas” upp lite först innan den visade rätt. Jag kom ner i 7:59/km. Jag ökade takten. Efter 25 minuter hade jag kommit över 3km!

Jävla skitklocka! Helvetes skitmaraton! Jag tänker aldrig mer springa! Jag skänker alla löparprylar till bättre behövande!

Väl hemma var totalen 3,62km på 30:49 – min mormor går snabbare!

Jag kollade historiken på klockan, såg att min puls låg på 150 i medel, och 169 som max. Nu har jag precis laddat ner turen på datorn – där den säger

Totalsträcka: 5:83, snitthastighet 5:04 – pulsen densamma.

Nu blir jag sådär liten och vill sjunka genom golvet…är det någon som vet hur man ändrar inställningen från miles till kilometer i GF305?