Veckan efter lång löpning (jag gjorde ändå 14 mil) svänger jag mellan att vara osugen på mat till att bli vrålhungrig. Kroppen och cellerna skriker efter olika saker. Jag kan gå bananas på riskakor med smör (förmodligen saltsugen), choklad, kött, grönsaker… smakerna blir viktiga och jag försöker att till 80% fylla på med bra saker. Smoothies med äpple, spenat, nötter, mandelmjölk, chlorellapulver, spirulina, kanel och ingefära får stå i kylen och finnas tillgänglig för påfyllnad. Jag köper ekologiska ägg på lösvikt hos Ekoaffären Eat och inser att en höna i köket snabbt skulle betala tillbaks sig.

Kikärtor frästa i curry och spiskummin tillsammans med rödkål, fänkål, broccoli och morot. Gul linskgryta med spenat till och tomater. Foto: privat

Kikärtor frästa i curry och spiskummin tillsammans med rödkål, fänkål, broccoli och morot. Gul linskgryta med spenat till och tomater. Foto: privat

Just innan, under och efter loppet blir det inte så mycket grönsaker. Det är bättre att fylla magen med energitätare livsmedel. Därför längtar jag starkt efter just grönsaker. I måndags blev det linsgryta och en BuddahBowl-inspirerad kikärtspanna.