Det är inte alltid som motivationen finns där när det ska tränas. Man kan vara trött, stressad eller kanske bara ha drabbats av latmasken och vill ligga och mysa under en filt istället för att ta sig iväg på ett träningspass. Jag får ofta hjälpa adepter ur små svackor, men de har alltid svaren inom sig själva egentligen.

Hur gör jag?

Glad pappa som äntligen fått ny höftkula. Hittade honom springandes med denna gåvan i korridoren. Foto: privat

Glad pappa som äntligen fått ny höftkula. Hittade honom springandes med denna gåvan i korridoren. Foto: privat

Igår var jag och hälsade på min nyopererade far. Ny höftkula i vänster höft. Samma höft som jag är svag i. Vi sliter gott på dessa i släkten tydligen! Jag blev i alla fall supermotiverad att ta mig till gymet och stärka upp mitt svaga område. 50 minuter rätt tuff styrka och jag var helt mör efteråt. Men det ger ju resultat! Jag blir ivrig att komma tillbaka till Världens Bästa Naprapat bara för att visa upp hur mycket starkare jag blivit på några veckor. Jag tänker i och för sig skälla också – för jag har fått muskulöst biffiga lår, och det ingick ju inte i planen när jag ska bygga löparben…

Andra tips när motivationen tryter

  • Spara på BRA träningsupplevelser. Ta fram den känslan när det är motigt – för de allra flesta passen du tränar mår du så mycket bättre efter. Glöm inte det.
  • Sitt inte och vänta på motivationen. Bara Gör’t. Byt om och ge dig ut – efter en stund kommer motivationen – du skapar den själv i själva passet.
  • Läs någon träningsblogg du gillar. Kopiera passet som personen kört.
  • Låt vissa perioder vara mindre kul – men bestäm antalet pass som får vara låga (tex 5) då får du lite bråttom att genomföra de ”tråkiga” passen så kommer de roliga sen
  • Anmäl dig till ett lopp. Eller sätt ett träningsmål. Berätta för andra så får du pepp på traven.
  • Boka in träning med en kompis. För dem sviker man inte.
  • Kör temaveckor: * samla kilometer * öka vikter * antal pass/v *fokus mage * morgonträning * 30-dagars

 Hur gör du?