Vem sade okej till att juli skulle komma så fort? Jag har ju knappt startat träningsåret så är jag plötsligt mitt i! Nåväl. Jag har ju all träning i en dagbok så ett bokslut är väl på plats. Med en delårsrapport kan ägarna till Evighetsmaskinen snabbt se om det ska investeras, utvecklas, satsas eller läggas ner…

Jag och Elin försöker springa tillsammans 1 gång i veckan. Mysiga turer! Foto: privat

Jag och Elin försöker springa tillsammans 1 gång i veckan. Mysiga turer! Foto: privat

 

Träningen januari – juni

Jag har sprungit 176,4 mil

Totalt har jag tränat 271 pass, varav 55 är icke löppass

Jag har tränat mindre NMT än vanligt då min menisk fick fnatt under TEC vilket gjort att det finns en massa övningar jag skulle undvika. Detta har jag ersatt med att träna på gym 2-3 gånger per vecka de senaste veckorna. Och ja, jag blir starkare!

Total träningstid är 226 timmar vilket ger 8,69 timmar per vecka. (vilket motsvarar 1 timme och 14 minuters TV-tittande per dag för den som tycker att jag är överdriven). Jag tittar inte på TV.

 

Tävlingar januari – juni

April: Första tävlingen blev TEC 100 miles. Jag persade med 2 timmar (21:39:nånting) och är nöjd med genomförandet och min 4:e plats. Jag kände mig pigg efter loppet och vet att det finns mer ultra och fart i Evighetsmaskinen.

Maj: Familjefighten på Kungsholmen Runt 21,1 km. Jag var inte riktigt återhämtad från TEC utan körde på så mycket som kroppen orkade just den dagen. Sprang med min dotter Elin och hennes kille Adam som båda gjorde sina första halvmaror och vi kom in på 1:49:nånting. Jag hade inte kunnat springa så mycket snabbare tror jag – så vinsten gick till min son Alex (1:45) och silvermedaljen knep bror Fredrik (1:46).

Maj: VårRuset 5 kilomter. Hatar att springa ”fort”. Jag är liksom inte uppvärmd förrän efter 3 mil. Jag och Elin sprang på 23:48 (och då gick första kilometern på 5:48). Hyffsat bra snabbdistanspass.

Hälsa

Inga känningar av hälsporren! Inte ont i knät när jag springer – men knäckte till det i en Ankgång och det gick inte att sitta på huk. Nu är jag helt bra och styrketränar vidare för att behålla styrkan. Under TEC då jag sprang lugnt och skönt (med sällskap) kände jag att jag var i mitt rätta element – det var mitt mentala SPA. Stormigt privatliv har inte påverkat träningen åt något håll – jag lyssnar på kroppen och tränar aldrig en tokstressad kropp (jag tror att det sliter mer än det ger). Mycket jobb har ibland ätit upp min träningstid, men då har jag försökt peta in det mellan viktigheter ändå – för min hälsa är viktig.

Boost

Jag har hållt lunchlöpningar för ett företag nästan varje fredag under våren – superkul! Jag har hållt i 2 löpläger (Halmstad och Bromma) och kört ett antal föreläsningar om Motivation och Inspiration. Jag har varit moderator på Naprapatsförbundets kongress och hållt några löpworkshops. Sen tillkommer ju all glädje när jag har hållt pass på IF Linnéa. Många löpturer har gjorts med vänner och ibland adepter. Jag älskar allt det löpningen ger mig – och allt jag kan ge vidare. Att peppa adepter, ta fram folks drivkrafter och utmana trötta tankar och se resultat är så härligt!

Aktieägarna tror på fortsatt bra utveckling och ser fram emot höjdarmånaden juli då det kommer att samlas lugna, sköna kilometrar innan den lugna perioden innan 14 augusti. Då ska det kammas hem 80% av en månadsträning på en långhelg. Det kommer att bli fortsatt styrketräning för jajamensan, det syns redan resultat. Knät knäpper inte längre och det går att sitta på huk utan problem – vilket innebär att NMT kommer tillbaka i statistiken. Målet är att snitta 10 timmar i veckan på träning och rehab för andra halvan. Aktieägarna ställer krav på ett antal naprapatbesök, investering i nya skor och ett och annat färgglatt plagg. Social löpning, löptränarpass och löpevenemang och eventuellt träningsläger ligger i pipeline. Ett stort projekt ligger också och småputtrar.