>Jag är fullt medveten om att 2,5 mil är långt att springa. Jag är medveten om att långpassen ska gå i långsamt tempo. Ändå är jag grymt besviken på mig själv idag. Jag hade planerat att springa 2,8 mil – missade alltså 3 km. Farten var 10 sekunder sämre per km än förra veckan, och pulsen två slag över.

Väder brukar inte påverka mig nämnbart. Inte heller smärta. Jag brukar kunna ta fram bra tankar när det känns hårt och därmed öka min prestation.

Men idag fungerade det inte. Att springa i snålblåst och regn och känna mig värdelös är inget jag direkt känner igen. Var kommer allt detta ifrån? Jag tänkte vända hemåt redan efter 11km. Men då hörde jag långt inne i huvudet ”Go Mia – Go Mia”, det var ropen från min Sister S i London som genljöd. Bara att springa på den energin – tack S!

Min plan var att springa till Ursvik, ta milen, och springa tillbaka. Efter att ha lurat iväg Puma dit och sett resultatet på hennes blogg vacklade jag. Geggigt värre. Tog därför Brunnsviken, vilket inte var mycket bättre. Mina nya skor är helt förstörda, fäller en tår och blir sentimental – skickar låten Apologize till dojjorna som fick slippra omkring i lera. Det som hjälpte mig där på det lerigaste stället var Salem al Fakirs : ”I wanna give you a good song” …something you may need when everything seems gray…sometime we all need to sing along… Ignorerade mina Asics 2130’s stora vädjande hundögon och klaffsade vågat igenom lerpölar och försökte inte ens parera.

Det var inget vackert löpsteg som mötte Kungsholmen på hemvägen, ett steg fram…ett halvt tillbaka och en konstig knyck (!) kanske från mina värkande hamstrings? Min mormor skulle kunna jogga förbi mig idag. Om hon joggat.

Analys: Jag behöver fylla på mitt huvud och mitt hjärta med bra saker. Jag är i desperat behov av min naprapat. Imorgon är en helt ny vecka, med nya möjligheter, nya fräsh oförstörd tid att fylla med bra saker. Och en ny söndag, där jag ska ge revansch på dagens och gårdagens misslyckade pass. Jag tänker börja med det som gör mig glad och lycklig…

…I morgon ska jag göra fem andra människor glada.