Har du aldrig varit på träningsresa eller träningsläger tycker jag att du ska testa det. Du får inte bara en bra vecka med fysisk aktivitet utan den ger även skratt, minnen och vänner för livet.

Styltigt uppställda på morgonkvisten. Vi var betydligt mer avslappnade i varandras sällskap under löpningarna. Foto: privat

Styltigt uppställda på morgonkvisten. Vi var betydligt mer avslappnade i varandras sällskap under löpningarna. Foto: privat

Ultraveckan har haft fokus på jogging med mig, Johan Steene och Rune Larsson som ledare. Långsam skön löpning på olika underlag och med olika synintryck. Playitas Resort bjuder dessutom på olika aktiviteter som det är fritt (eller kostar) att delta på.

Playitas Resort

Detta finns på området

 • Simbassäng med Olympisk distans 50 m
 • Tennisbanor
 • Gym
 • Cykeluthyrning
 • Golfbana
 • Spinningsal
 • Strandaktiviteter
 • Barnpassning
 • två pooler utöver simbassängen
 • Restauranger
 • Sportbar
 • Underhållning
 • Och massa mer som du kan läsa om här

Träningen

Det finns förutom vårt löpschema med morgonjoggar, långpass och ökenlöpning en rad aktiviteter att ägna sig åt:

 • vila vid poolen, äta glass, dricka kaffe eller cava
 • gå på spinning, yoga, cirkelträning,
 • simma, gymma, golfa, cykla, snorkla, open water sim
 • promenera, ta sig upp för berg, jogga, sprinta
Kvällspromenad för att se solnedgången. Foto: privat

Kvällspromenad för att se solnedgången. Foto: privat

Maten

På träningsresort serveras ofta buffé vilket gör det lätt att plocka ihop den mat just du tycker om. Jag har gillat samtliga måltider och har bara lite dålig erfarenhet av köttet som varit lite torrt och överstekt. Det gjorde mig inget då fisken var superb, grönsakerna och alla andra variationer av mat tilltalade mig. Grönsaker och sallad i många färger, dessertbufféer som är sockriga eller varför inte välja frukt – en apelsin här smakar så mycket bättre än hemma.

Frukost för att orka många pass. Foto: privat

Frukost för att orka många pass. Foto: privat

 

Rummen

Playitas har hotell, lägenheter och villas. Jag har bott i lägenhet båda gångerna. Stort och rymligt med soffa, skrivbord och dubbelsäng. Garderober med gott om plats för alla träningskläder och en liten köksdel med kyl och spis. Badrummet bjuder på både dusch och badkar, vilket är lyx för mig som bor i en liten lägenhet i stan utan just badkar.

Internet

Finns förbättringspotential om du MÅSTE vara online. Kanske är det ett bra tillfälle att vara bortkopplad och vara med de människor som är med. Behöver du jobba eller koppla upp dig – ta med egen kabel och köp Internet i receptionen (35€ för en vecka).

Närområdet

Resorten uppe från ett av de närbelägna bergen. Foto: privat

Resorten uppe från ett av de närbelägna bergen. Foto: privat

Playitas Resort är byggt med Ramblan i mitten. Här startar varje dag med stretch och solhälsningen. Nedanför ligger havet, på ena sidan hotellet och den andra sidan lägenheterna. Villorna ligger borta vid golfbanorna. På bägge sidor reser sig små berg och kullar och i direkt anslutening finns den lilla byn Playitas med närbutik. 4-6 kilometer från resorten ligger Gran Tarajal (beroende på om du tar vägen eller berget över).

Fuerteventura

Ön är 10 mil lång och 3 mil bred på det bredaste stället. Det är en vulkanö med mycket liten växtlighet. Här finns det getter och Aloe Vera odlingar. Här och där ses stora tomatodlingar under canvas/växthus. Ön är brun, svart och gul i så många toner att det ser ut som böljande mjuk nougat. Himlen och havet är så blått att det nästan gör ont i ögonen och när det är molnigt är det spektakulärt häftigt, och det känns som man bara är en liten del i det stora hela som kallas naturen.

Ultraveckan

Med fokus på långsam löpning, samla kilometer och umgås har ultraveckan skapat många nya relationer. Här hittar du vänner, historier och tar del av andra människor. Att springa långt och kunna prata ger perspektiv på livet och du lär dig nytt och delar med dig av ditt. Ett lugn i själen infinner sig och alla som var med denna gång var mycket nöjda.

Att resa i november

Johan Steene i slutet av en lång solig dag. Här lär han oss springa snabbt utför. Foto: privat

Johan Steene i slutet av en lång solig dag. Här lär han oss springa snabbt utför. Foto: privat

Antalet soltimmar och tiden du tillbringar i dagsljus gör att du är bättre rustad för den långa mörka vintern hemma. Ju mer yta av huden du exponerar av sol, desto mer D-vitamin lagrar du in.

Du hänger väl med nästa år?