Jag är trött och sover på planet till Kiruna, kan inte tänka riktigt klart.  På något sätt kommer jag från planet till Riksgränsens hotell. Natten är blurrig och plötsligt är det dags för start i BAMM70. Jag har haft lite bråttom upp till tävlingen från Stockholm och har väl inte kollat packningen – viktigare att inte missa planet tänkte jag. Det är 45 minuter kvar till start och jag undviker Magnus som jag ska tävla med. Jag vet att jag saknar både sovsäck, mössa, mat och löparskor. Jag står där i shorts och röda loafers. Vi kommer inte att komma igenom materialkollen och det finns ingenstans jag kan köpa det jag glömt. Vi kommer inte att starta. Jag skäms och tiden tickar och jag får lite panik. Vad ska jag göra!?

En missad start. Igen!

Skratta lite krystat bredvid Magnus. Här har jag i och för sig haffat honom mitt i Stockholm Maraton för en selfie. Foto: privat

Klockan ringer och det är måndag morgon. Det är 10 dagar kvar till BAMM70 och jag har drömt den obligatoriska mardrömmen. Det som triggat igång drömmen är en lång konversation med Magnus igår – om material och upplägg. Jag bearbetar det hela på natten. Mardrömmar och missade starter hör mina loppförberedelser till. Jag har både tjuvstartat och kommit försent till Fotrally i drömmarna.

En missad start. Igen!

Rena rama grekiskan. Foto: privat

BAMM70 är något jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Jag kan inte orientera. Jag är inte så rapp i berg. Men jag är grym på att vara uthållig och hitta energi att ta mig vidare. Det kändes konstigt att ens överväga en annan distans än fågelvägen70 efter att ha fastrekkat i Pyrenéerna i 300km. Men när jag läser lämpligheten på hemsidan börjar jag darra lite smått…

************************

Från BAMMs hemsida

VILKEN KLASS ÄR LÄMPLIG FÖR MIG?

BAMM 30

Viss fjällvana, enklare orientering längs eller i anslutning till leder eller ledstänger i naturen och oftast med uppfång av terrängföremål vid kontrollerna. Klarar man av att fjällvandra ca 15 kilometer per dag under 10 timmar så är det här klassen för dig. Bra klass för dig som för första gången vill prova på den här typen av tävling.

BAMM 50

God fjällvana/naturvana. Ställer högre krav på din förmåga till orientering mestadels utan led/stig med ”stora föremål” (fjälltoppar, sjöar) som ledstänger. Detta är klassen för dig som har god kondition och vill ha en hård utmaning.

BAMM 70

Ställer stora krav på kondition, fjällvana och orienteringsförmåga. Vi rekommenderar att man genomfört BAMM 50 eller tävlat i andra liknande tävlingar innan man ger sig på BAMM 70. Detta är klassen för dig som vill ha en mycket hård utmaning.

************************

Tio dagar kvar. Bara att fokusera det jag kan påverka. Min inställning, mitt material och min uthållighet. Låter Magnus som kan orientera, just ta hand om den biten. Gott så.