Jag är inne på den tredje veckan av tuff träning. Eller i alla fall mycket träning. Idag blev det 3 mil på asfalt och imorgon avslutar jag den tuffa perioden med 2 timmar obanat i skogen med Ann-Sofie.

När jag skriver detta är det 22 dagar 7 timmar och 9 minuter kvar till start på Half Maraton des Sables Fuerteventura 120km.

Formtoppning - ett pass kvar

Glad över genomförda pass. Foto: privat

Träningen de senaste veckorna har legat på 7-13 timmar fördelat på NMT, löpning och simning. Simningen har varit återhämtning för en trött och sliten kropp. Det känns verkligen i benen när jag kör styrka och sedan springer långt. Benen är tunga som de vore fyllda med cement, och jag vet ju att detta kommer att ge med sig efter den viktiga vilan. Jag har jobbat mycket under denna tid så för att kunna hinna med har klockan ringt 5:25 i tre veckors tid. Zzzzzz

Formtoppning - ett pass kvar

Torrsim i bokskogen. Häromdagen gick jag i våtdräkt när det regnade. Det är ingen ordning på nånting. Foto: privat

Just det! Den viktiga vilan.

Först var jag lite orolig över timingen på HMdS eftersom den ligger efter en tung arbetsperiod, men så kom jag på att jag faktiskt kan dra nytta av detta. Träna mycket under tre veckor och sedan ta Event-weeks-from-hell. Turnén börjar måndagen den 4 september och jag är färdigkläckt nervvrak framåt småtimmarna den 14:e. Tar detta som viloperiod med förhoppningsvis några korta morgonjoggar och ordentlig sömn.

Förberedelserna för öken och berg i 120 kilometer har gått bra. Jag räknar GAX 161 km till strandlöpning och uthållighet, höjdmetrarna letade jag upp på BAMM och förra helgen var jag ute drygt 5 timmar på Sörmlandsleden med 5 kilos packning.

Jag känner mig stark och långsam. Målet är att känna mig stark och snabbare om 22 dagar 7 timmar och några minuter.