Reglerna

  • Håll koll på din utrustning och kom väl förberedd till cykelträningen
  • Se till att ha rätt kläder efter väder
  • Använd cykelhandskar oavsett väder
  • Ha alltid vita strumpor
  • Se till att cykeln är ren
  • Se till att cykeln är välpumpad

Inga cykelhandskar men följde i alla fall regeln om att ha skalmarna utanför hjälmbanden. Foto: privat

Inga cykelhandskar men följde i alla fall regeln om att ha skalmarna utanför hjälmbanden. Foto: privat

Inte så svårt va? Jag mötte upp Petra vid Tranebergsbron för ett distanspass på cykel. En fyra mil skulle vi väl skramla ihop. Jag hade glömt cykelhandskarna och Petras bakdäck var rätt dåligt pumpat. Kollade mina däck och de var okej, men inte fulluftade.

Dagen då jag lärde mig pumpa en cykel

Min fina pump som matchar min hallinredning. Idag lärde jag mig hur jag pumpar däcken med den också. Foto: privat

Min fina pump som matchar min hallinredning. Idag lärde jag mig hur jag pumpar däcken med den också. Foto: privat

Jag fick en fantastisk fin pump i födelsedagspresent av mina vänner. Den passar givetvis in i min hall och följer samma färgmönster. Här gör jag inga avkall. Jag TRODDE att jag pumpat däcket när jag drog iväg… men det visade sig att jag missat en liten detalj. Att skruva på ventilen. Så medan jag pumpat mig blå har luften… inte gått in i däcket i alla fall. I cykelbutiken vid Alvik visade cykelförsäljaren hur man ska göra och vips blev det A) lättare att pumpa … och B) mer luft i däcken.

Superkul att cykla med Petra, märkte inte så mycket av att jag hade svarta strumpor faktiskt. Foto: privat

Superkul att cykla med Petra, märkte inte så mycket av att jag hade svarta strumpor faktiskt. Foto: Petra Månström

Med laddade däck men fortfarande handsklös OCH med svarta cykelstrumpor körde vi ett distanspass på Ekerö. Vi hade mycket att snacka om och jag gjorde ett misslyckat raggningsförsök på en snabb cyklist som vi förstås stötte på flera gånger under vår runda. Ja ja. Kilometrarna finns i alla fall i cykelbenen och vi såg rätt proffsiga ut trots att vi var nylärda pumpa-cykeln-tjejer med svarta strumpor och jag utan handskar.