Nu på söndag åker jag iväg till Frankrike med fem grabbar för att springa i fem bergsmassiv. I nio dagar ska vi ta oss an höga höjder, transportera oss mellan bergsmassiv och se till att utsätta oss för fysiska utmaningar och boosta blodkroppar.

Collage: Viktor Winterglöd

Collage: Viktor Winterglöd

Lite lyxigt är det att vi transporterar oss och packningen i bil till massiven mellan löpningarna, så vi springer alltså bara dagsetapper på 4-5 timmar. Men det är häftigt nog!

Vårt boende kommer att bestå av camping som Viktor ordnat. Viktor är den där eldsjälen som ligger bakom Glädjeknuff, arbetar som fransklärare och ordnar fantastiska ultraäventyrsresor på somrarna.

Göra nya saker

Sist jag campade och låg på liggunderlag var 1988 då avgångsklassen i gymnasiet åkte till Gotland. Det blev ju inte så mycket sova då så jag har inga minnen av liggunderlag och sovsäck. När jag varit ute och fjällvandrat har det mest primitiva sättet att sova på varit STF fjällstationer eller vandrarhem. Då, 1988, bestod packningen av Takano-overall med extra axelvaddar, kilovis med smink i följande kulörer: cerise, starkt gul och turkos. Nu får jag packa campingtallrik, lätta bestick och skaffa mig hopfällbara stavar.