Jag har tidigare varit i kontakt med Glädjeknuff och deras arbete med att göra det möjligt för barn och ungdomar (och vuxna) att delta i lopp även om de inte kan använda sina egna ben.

Foto: privat

Foto: privat

Nu har Viktor Winterglöd startat en insamling för att få ytterligare en joëlette som ska finnas tillgänglig i Göteborg. Ett litet bidrag räcker gott, är vi många kommer vi snabbt upp i de 33.000 kronor som den kostar. Detta gör det möjligt för fler att få möjligheten till att vara med på lopp.

Lämna gärna ett litet bidrag här!

Viktor Winterglöd är en av fyra löparvänner som våren 2013 bildade föreningen Glädjeknuff. Med ditt stöd kan de införskaffa ytterligare en så kallad joëlette som ger funktionsnedsatta barn och unga tillträde till löpartävlingar som annars inte vore möjligt.

Vad kommer ditt bidrag att medverka till?
Med ditt stöd kan Glädjeknuff köpa in ytterligare en joëlette, en slags terränggående springstol som förs fram av två löpare, och sprida sin verksamhet till barn och unga i Göteborgsområdet. Se filmen när några barn fick uppleva Lidingöloppet 2013.

Joëletten har plats för en person. Genom att dela upp längre lopp i delsträckor kan flera barn/ungdomar ges chansen att delta, då de löser av varandra i något av en stafett. Målet med joëletten i Göteborg är att premiäranvända den under Salamon Trail Tour Göteborg 7 juni 2014 och sedan åtminstone ett lopp till under året.

– See more