Jag har ett motto på jobbet ”I make a difference”. Så länge jag känner att jag bidrar och påverkar i smått och stort så är jag nöjd.

20140321-102059.jpg

Något jag jobbat för är att mina kollegor ska veta att det alltid finns löparmöjligheter med mig på morgonen eller i pauser med hyfsat mycket tid. I väskorna finns numera löparskor varvat med kavajer och klackskor. Gänget ovan sprang med mig igår morse.

Och nu till frukosten…

20140321-102422.jpg

Jag mötte upp Mattias (röd tröja på bilden) före frukost för en morgonjogg. Vi tog det lugnt ut från hotellområdet (1:a kilometern 5:23 minuter). Cykelvägen lutade nedåt den första delen för att efter 1200 meter luta rätt brant utför. Vi lät benen pinna på och pratade om nattens dansande och champagne (2:a kilometern 5:06 minuter). Efter 2300 meter planar vägen ut sig och en gigantisk rondell dyker upp. Vi väljer ett varv i rondellen (3:e kilometern bränner vi av i 5:03) och vänder tillbaka. Nu kommer den förut så branta nedförsbacken att bli vår uppförsbacke. Pratet slutar och flåsandet tar vid. Sida vid sida tar vi ett steg i taget. Jag fokuserar på min teknik och får draghjälp av Mattias som är några centimeter starkare i det första partiet. När han börjar flåsa högre tar jag vid och drar en bit. Den branta backen är 780 meter lång innan den övergår i vanligt motlut och okej backe. (4:e kilometern är tuff och tas på 5:09).

Min styrka ligger i andning och snabb återhämtning efter backe, så jag ökar tempot lite och vi springer snabbt och snyggt i den resterande backen som är 1200 meter. (5:e kilometern går på 4:55). Rätt snabbt för en sådan kuperad bana. Sista 500 metrarna blir lugn jogg till hotellet.

Hotellfrukosten smakade extra gott efteråt. Ikväll blir det snölöpning hemma i Stockholm med dottern.