>… nej, det är inte ett dugg synd om mig!

Dagen ägnades först åt att fylla på mitt förråd av gos med Världens Bästa Felicia, Leo och svägerskan. Det blev Kulturhuset och en tidig lunch. Den behövde jag för jag var på middagsbjudning igår och drack vin. No good om det är träning dagen efter, men wtf. Svägerskan berättade inspirerat om att hon börjat med GI-metoden för en kickstart att gå ner några kilon. Jag tänker i mitt stilla sinne att jag vägde 4 kg mindre när jag sprang marathon 2005 på 3:53, hur ska jag orka lotsa runt på dessa extrakilon i Berlin? Lite deprimerande men inte knäckande, snarare utmanande.

Efter detta blev det Löparfokuserad fika med Snabba Karin. Jag lyssnade hänförd om hennes 3-milsrunda i 5:05-fart och kände mig långsam och mittemellan igen. Jag gnällde och beklagade mig för Karin, berättade hur dålig jag kände mig för att jag inte grejade att hålla milen på 50 minuter som jag lovade mig själv i våras. Karin har blivit grymt snabb, jag skulle vilja utvecklas i samma takt, men där och då kändes det som jag blivit sämre sen i våras. Lite deprimerande men inte knäckande, snarare utmanande.

Helt förutsättningslöst tog vi oss sedan till Zinken för dagens mördarpass runt Söder. Milen i mördarfart. Jag skulle springa med Britta, Tone, Helena S och för dagen nyanlände Ana. Britta och jag pratade om 5:05-tempo för vi ville ju inte hålla tävlingsfart. De första kilometrarna hade vi medvind och det gick under femtempo, vi höll detta i ca 6 km som klockades på 28:18. Sedan blev det motvind men tjejerna var starka. Britta sprang jämnt och snabbt. Jag lovade mig själv att hålla samma snabba fart i åtminstone 8 km. Det fortsatte. Tjejerna drog ifrån och låg kanske 200 meter före mig. Jag peppades av deras energi, sneglade på klockan, ökade farten. Söder Runt med IF Linnéa mäter 10,54 km. Jag klockade min mil på 48:11

Fyrtioåtta minuter och elva sekunder! Nytt personbästa.

Jag tar tillbaka allt gnäll från eftermiddagen. SuperWoman levererar igen. Trots 4 extra snyggt placerade kilon 😉

Vilket alldeles underbart pass det blev! Samtliga tjejer i mellangruppen persade på rundan, likaså Fredrik som också var ny för dagen och som sprang med Erik som levererade en träningsmil (10,16) på 42:42…

Nästa gång jag gnäller – påminn mig att jag är lite korkad, barnslig och säkert bara lider av PMS.