Då är det hög tid att börja träna om du inte gjort det, tycker Marcus Hellner. I morse var jag på pressfrukost och fick se hans kollektion ”Hellner By Haglöfs” som erbjudet stilrena kläder med bra funktion. Givetvis roffade jag åt mig en selfie.

Morgonens frukostdejt. Foto: privat

Morgonens frukostdejt. Foto: privat

Marcus tre tips till dig som ska köra Vasaloppet:

  1. Håll igång och träna hela året.
  2. Bor du Söderut med lite snö – kör rullskidor.
  3. Fokusera på överkroppen och träna stakning.

 

Hellner by Haglöfs – träna som en mästare!

Marcus Hellner tillhör världseliten inom längdskidåkning. Bland Marcus meriter märks fyra OS-medaljer (varav tre guld), fem VM-medaljer och vinnare av Svenska Dagbladets guldmedalj, Bragdguldet, som del av det svenska stafettlandslaget. Marcus genuina outdoor-intresse och hans erfarenheter som elitidrottare var två utgångspunkter i ett samarbete som inleddes 2012 med fokus på att utveckla produkter för högpulsaktiviteter.

Foto: Adam Pallander

Foto: Adam Pallander

Med runt 900 timmar träning, året runt, på skidor, på cykel och i löpspåret, vet Marcus Hellner vilka produkter som behövs när man tränar – och hur de ska fungera. Utvecklingsarbetet med den nya kollektionen följde den klassiska modellen där Haglöfs vänner tar med sig sina favoritplagg och inleder ett samarbete med ett antal designers och produktutvecklare. Marcus förklarade hur skidåkning och skidträning går till i praktiken, hur kroppen rör sig och arbetar, vilka miljöer och temperaturer som erbjuder utmaningar och hur kläder och övrig utrustning måste fungera ihop. Dessutom visade Marcus vilken ytterligare träning som ligger bakom en skidsäsong, löpträning i allt från belysta spår till öppna myrmarker och uthållighetsträning på cykel.

Marcus viktigaste budskap var att ”kläderna ska bara funka”. Ren design och ingenting extra adderat var hans utgångspunkt, enkelt och praktiskt – en filosofi som lämpligt nog också utgör grunden i all Haglöfs produktutveckling.

Hellner by Haglöfs

Till höst/vinter 2015 introducerar Haglöfs kollektionen ”Hellner by Haglöfs” bestående av en väst, en jacka, en byxa och en mössa. Kläderna är tänkta att användas till träning året runt, framför allt vid lite kyligare väderlek. Utöver skidåkning, på snö eller med rullskidor, passar kollektionen utmärkt även för andra högpulsaktiviteter som cykling, löpning och långfärdsskridskoåkning.

Vill du läsa mer om de enskilda plaggen kan du göra det här.