Här har Robert raggat upp en skidåkare i Ursvik innan en av de härliga löpningarna förra veckan. Foto: privat

Här har Robert raggat upp en skidåkare i Ursvik innan en av de härliga löpningarna förra veckan. Foto: privat

Just nu känner jag mig grymt stark. Jag hade några dagars intensiv träning förra veckan med Nordic Military Training, löpning i Ursvik, upp för Hammarbybacken, PT-jogg och allmän styrka och rörlighet. Jag är inne i ett träningsflyt och känner mig som Superwoman.

Det är då jag drar i handbromsen. Jag vill inte bli övertränad. Jag vill fortsätta känna mig stark och oövervinnelig. Det är 11 dagar till Esbo 24-timmars och jag tänker vara smart. Två vilodagar från träning trots härligt solsken har jag lyckats med. Nu tar jag långsamma joggturer och instruerar andra för att inte springa iväg och köra järnet.

När man känner sig som starkast och fortsätter att utsätta kroppen för tuff träning är det lätt att skadorna och överträningen kommer. Det är en fin balans det där med att vara förnuftig och inte bara köra på. Det är något man kan lära sig med tiden – att lyssna på kroppen och våga vila.