När vi för några veckor sedan försökte synka våra kalendrar för ett gemensamt pass, adepterna och jag, kom vi fram till att den 18 januari blir världsklass. Inte kunde vi förutspå det härligaste av väder! Men lyckoträffen slog till och här var vi nu. Redo att ta oss an dagens 2,5 timmars löpning. Eftersom den ena bor i Gävle och den andra i Stockholm valde vi att ses halvvägs. Jag kollade kartan och bestämde…. Fjuckby.

Vi ses i Fjuckby
Samtal, kartläsning och massor av luft och fäger. Foto: Mia Thomsen

Det visade sig vara den andra lyckträffen. Områdena kring orten var magiska. Härliga grusvägar och oändliga åkrar, de flesta gröna trots att det är januari. Jaktfyllda skogsområden pockade även på uppmärksamhet.

Vi ses i Fjuckby
Tidsinställd kamera ger stå-på-ett-ben-bilder. Vinkevink från Fjuckby
Foto: privat

Med på turen var Kim, Anna från Gävle, jag och Stefan. Stefan hade kollat* ut en rutt via google maps som skulle mäta 25 kilometer. Vi visste inte vad som skulle komma -långa asfaltsvägar eller oframkomlig skog?

Vi ses i Fjuckby
Dagens ljus – så härligt. Foto: Stefan Hemström

Det blev framkomlighet, variation och häftiga skogar! Vi pratade och sprang, kollade in hus, njöt av naturen och varandras sällskap och vips hade vi tillryggalagt distansen.

Vi ses i Fjuckby
Anna in action. Foto: Stefan Hemström

För mig var detta veckans nionde pass och jag fick ihop ca sju mils löpning, två timmar styrka och 30 minuter FLX (Rörlighet). Mycket nöjd har jag landat vid middagsbordet med en halstrad tonfisk och asiatisk sallad. Fler sånna här veckor vill jag uppleva! Gärna med lika fina avslut.

Tips på hur du kan hitta rutter på nya ställen

  • Kolla på Strava (betalversionen) vart andra har sprungit (där hittade vi ett naturreservat som var fantastiskt)
  • Leta stigar på hitta.se och på ViewRanger (hela världen)
  • Google maps (satellitbild) – (Street view och du hittar parkering!)

Nästa gemensamma pass blir pannlampslöpning i Täbyskogarna. Du blir bra på det du tränar.