Måste helgen vara veckans höjdpunkt? Livet är ju ett ständigt rullande hjul där vi alla är en del av energin. Jag har svårt att se saker som tråkiga eller roliga – det är helt och hållet en inställningsfråga eller hur jag väljer att bemöta saker.

Jag älskar måndagar

Löpningen i mitt hjärta. Foto: Petra Månström

Att jobba som en galning i 10 månader för att längta till semestern är ingenting jag strävar efter. Inte heller att tycka att vardag är tråkig för att leva upp på helgerna. Jag har valt måndag som min favoritdag. Här är jag tillbaka i ordning och reda. Här skissar jag en grov plan på vad den kommande veckan ska innehålla. Vilken känsla jag vill ha och hur jag ska skapa den. Att göra roliga saker även på tisdagar ska inte vara ett hinder, ikväll till exempel ska jag ut och äta med min dotter som varit bortrest i Karibien i två veckor. Vi ska testa en restaurang som ingen av oss ätit på och vi ska prata. Det finaste jag vet är när mina barn skrattar – då fylls jag med kärlek och glädje. Imorse hade jag äran att få träffa sonen under ett militärträningspass, vi pratade efteråt om upplägg, terrordåd och inställning till saker och ting. Berikande.

Fokus denna vecka

  • Skapa en bra, vänlig känsla
  • Träffa familjen så mycket som möjligt
  • Träna 3 styrkeinriktade pass
  • Springa 2-3 gånger (varav ett instruktörspass)
  • Möta alla deadlines på jobbet
  • Packa till Fuerteventura
  • Plocka fram sommarbilen
  • Träffa minst tre vänner på fritiden
  • Skratta

Nyckeln till att faktiskt maxa livet är att vara närvarande i stunden. Att visa intresse för det som händer här och nu, det berikar verkligen tillvaron. Måndag – ny vecka, samma möjligheter – allt ligger framför oss och TID är det enda vi får ny av.