Det är en vecka kvar till GAX 100 Miles. 161,9 kilometer ska avverkas i Skåne och mina förberedelser administrativt är i full gång. Listor till supporten förbereds. Näring inhandlas via nätet. Lådor/backar med ultranödvändigheter prepareras… och det enda jag kan tänka på är…

ATT JAG HAR FÅTT EN PLATS TILL HALF MARATHON DES SABLES FUERTEVENTURA (120km)

Var. Sak. Har. Sin. Tid.

Jag är så superpepp. Loppet arrangeras i samarbete med Las Playitas. Trots att jag bara vill titta på filmer från MdS i Marocko, surfar runt på sista-minuten-resor till Fuerteventura för att åka dit och reka/träna innan loppet i september, så vet jag ju att jag först måste fokusera på GAX nästa vecka.

Då gör jag det.

Så kan ni kolla in min utmaning i september…

Var. Sak. Har. Sin. Tid.

Skärmdump från filmen om Marathon des Sables.

Såhär är loppet….

 • 120 km långt.  3 dagar 30+60+30km. Förmodligen två öknar. Kartan på tävlingsrutten lämnas dagen innan loppet.
 • Självsupportande – organisationen står för vatten och tält
 • Du måste ha minst 5 kg i ryggsäcken (exkl vatten), bestående av:
 • MARATHON DES SABLES backpack or equivalent
 • A conditioning capacity of 2 liters of water (water bottle, water pouch, …)
 • sleeping bag,
 • headlamp + complete set of spare batteries,
 • 10 safety pins,
 • compass, with 1° for information (workshops)
 • lighter,
 • a whistle,
 • knife with metal blade,
 • skin antiseptic,
 • signalling mirror,
 • aluminium survival sheet,
 • tube of sun cream,
 • 200 euro
 • passport or for Europeans an ID card
 • original medical certificate provided by AOI, filled in and signed by the doctor
 • original ECG and its tracing

Men som sagt. Just nu laddar jag ner kartor till iPaden för GAX. Jag kommer att ÄLSKA att springa i Skåne nästa helg.