Jo visst pressade han på Hässelbyloppet! Med 2 minuter och 14 sekunder. Nästa målbild låg 13 sekunder därifrån. 13 ynka sekunder. Då är det bra med en analys efteråt – en sån man inte kan göra precis under loppet.

Anthony taggad när det är 500 meter kvar! Foto: privat

Anthony taggad när det är 500 meter kvar! Foto: privat

 

Vad kan dra onödiga sekunder, och hur åtgärdar du?

  • Mycket folk i motionsklassen. Trängsel vid start. Antingen ställer du dig långt fram, eller anmäler dig till en löparklubb och anmäler dig till tävlingsklassen.
  • Mycket folk och trångt vid de två vätskekontrollerna. Vätska upp ordentligt innan och hoppa över den första kontrollen på ett så kort lopp.
  • Håll dig till tävlingsreglerna där de långsammare löparna håller sig till höger och de som vill springa snabbt får kuta förbi till vänster. Slalomlöpning kostar tid och flyt.

 

Jag brukar säga att det iofs är bra att man tar det lugnt i början för det är så lätt att bara ta rygg på de snabbare och bli fartblind, är det trångt i början sker detta per automatik. Fast det är ju inte kul att få ta den första kilometern på över 6 minuter när målet är att öppna i 5-tempo som för mig och dottern på VårRuset. Nu fick Anthony en öppning som var långsammare än tänkt men kunde vända på det hela och springa ifatt det förlorade.

Hoppas det gick bra för dig om du sprang något lopp i helgen! Huvudsaken är att du är nöjd. Och taggad att vilja göra det igen!