Jag borde ha vetat redan när jag vaknade igår att allt inte var som det skulle. För första gången var jag INTE sugen på gröt. Jag tänkte nytt. Tänkte fräsht. Tänkte annorlunda. Och var sugen på salt. Stekte en omelett på 2 ägg, saltade och tog keso till. En skål yoghurt fick vara  sällskap. Och kaffe. När jag satt i bilen på väg till jobbet hörde jag att den Kinesiska kalendern varnade för olycka om man hade tvättat håret. Fick informationen för sent, doftade nytvättat hår.

Lunchen bestod av spenatsoppa och ägg. Tänkte ta två knäckemackor till men var mätt, varm och belåten. Sen kom den där kakhysterin.

Hur ser en matdag ut i MarathonMias liv?

Middagsmat för Mia. Här serveras laxen med potatisstomp. Ett finare ord för "Jag orkade inte göra klart moset". Foto: privat

Middagsmat för Mia. Här serveras laxen med potatisstomp. Ett finare ord för ”Jag orkade inte göra klart moset”. Foto: privat

07:00 ALLTID havregrynsgröt till frukost. Jag äter en stor portion gröt med lite krossat linfrö och en klick kokosolja (eller jordnötssmör). Sedan har jag antingen hackat äpple och kanel, eller hallon på och äter med sojamjölk. Ett kokt ägg och svart kaffe till. Min favoritstart på dagen.

10:00 En frukt. Äpple, banan eller apelsin. Eller alla tre.

11:30 Lunch – vanligtvis en matig sallad med spenat, pumpafrö, ibland broccoli, sojabönor, tomat, tonfisk, ägg, avokado, morot och det som ser gott ut i kylen. Ringlar alltid olivolja på. Håller mig mätt och framförallt pigg.

14:30 Frukt

16:00 Om jag ska träna äter jag antingen två små grova mackor med mosad avokado eller fet yoghurt med valnötter och lite honung. Har slutat moffa cashewnötter eftersom magen inte blir så rolig vid träning…

20:00 Middag. En typisk middag är laxsida i ugn. Rostade rotgrönsaker och potatis. Någon kall creme fraiche sås som jag slängt ihop själv och massa god sallad.

När jag äter så här brukar jag aldrig känna mig trött eller orkeslös. Man ska inte gå ifrån sina bra vanor och rutiner – sabbar bara humöret och bajseriet.