För dig som gillar lite sötare varianter på smoothies kommer här ett recept som ger gott om energi före eller efter träning. Denna gjorde jag åt min son förra veckan som rynkade på näsan åt min avokado och äppelsmoothie, då jag testade min nya blender.

Det blev en skvätt söt smoothie över. Det blev en dessert för mig. Foto: privat

Det blev en skvätt söt smoothie över. Det blev en dessert för mig. Foto: privat

Sonen tränar tufft på gym och det går lång tid mellan måltiderna. Han vill bli bättre på mellanmål däremellan och detta är ett bra alternativ. Räcker till två personer.

  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1/2 banan
  • 1-2 dl frysta hallon
  • 1-2 msk ekologisk jordnötssmör
  • lite mjölk/mandelmjölk
  • lite honung eller agavesirap om du vill ha ännu sötare

Blanda alla ingredienser i en mixer och voila – redo att njutas.