Enkel matematik

Energi in. Energi ut. I eftermiddags åkte jag på en kolhydratsdipp/eftermiddagskoma/blodsockerdipp som jag vanligtvis inte har (äter jämnt…). Tänkte pigga upp mig med kaffe och klämde i mig två kanelkakor medan kaffeapparaten fixade en god Ristretto åt mig. Skulle 3 minuter senare in i möte, då jag tar med mig ytterligare två kanelkakor. Personen i mötet säger att jag ser trött ut, så jag tar en till. Är uppe i 5 kakaor. Efter mötet passerar jag diskmaskinen och är en duktig medarbetare och ställer in muggen i maskinen och klämmer ner två kanelkakor i munnen (det som ingen annan ser räknas inte). Nu har min kropp fått en sockerchock och jag är lite piggare. Tar med mig en sista kaka till min arbetsplats och ler nöjt till mina kollegor.

Kanelkakan utanför magen. Foto: privat

Kanelkakan utanför magen. Foto: privat

En timme senare var jag sockerlåg och hade landat hemme vid köksbordet. Toppen av kakfröjden var som bortblåst och jag blev macksugen. Tänkte att 3 små knäckisar med ost skulle dämpa begäret. Jobbade samtidigt och tänkte inte så mycket utan bredde två polarkakor och slängde kalkonskivor på. Mums mums mums. Törstig. 7 deciliter vatten. Tog en näve cashewnötter. Och en näve till. Koncentrerade mig på jobbet och sista gången jag stoppade handen i skålen med nötter var den tom. Hade fått i mig en hel skål saltade cashewnötter som inte ens är nyttigt. Oups.

Jag hade alltså till mellanmål petat i mig mellan 1500-1800 kcal

Men det var ju bra energi till NMT-passet som jag skulle köra. Där gjorde jag säkert av med hälften. Knappt. På 75 minuter.

Vilken tur att jag inte bantar. Och vilken tur att jag inte hamnar i sånna där dippar varje dag.