>

Jag och mina tre syskon ska springa Kungsholmen halvmaraton den 10 maj. Idag sprang vi tillsammans, fast uppdelat. I alla fall 2/3. Vi skapade vårt eget TSM (Team Stockholm Maraton) som blev TKM Team Stockholm halvMaraton.

Jag började med att springa hemifrån Rådhuset via Barnhusbron, Odenplan bort mot Haga Norra. Där mötte jag lillasyster Danielle. Vi tog ett varv runt Brunnsviken i dryga 6->TKM - mitt alldeles eget TSMminuterstempot. Det var skönt att inte springa för fort, jag var så inställd på att orka dagens tänkta 30 km, och lovade mig själv att inte bry mig om tiden. Efter första varvet, med mycket snack (mest från min sida…) ”lämnade” jag syrran vi Stallmästaregården där hon stretchade och återhämtade sig för

hemfärd. Jag joggade runt tennisplanen ett varv och plockade upp lillebror Fredrik och tog nästa varv runt Brunnsviken. Mer snack >TKM - mitt alldeles eget TSMoch löpning, nu i lite snabbare tempo. Efter ca 8 km drog vi ner på tempot. Att passera Kafé Sjöstugan med doften av nybakta bullar inte bara en, utan två gånger under samma löptur är nästintill tortyr. Jag kan varmt rekommendera en promenad dit för att fika. De serverar hembakade kaffebröd och smörgåsar, det mesta kravmärkt.
Både Nellan och Freddan har bara sprungit som längst runt 10km förut. Idag landade Nellan på drygt 11km trots huvudvärk – starkt jobbat gumman! Freddan är ju envis och dubblade sin insats. Jag släppte honom vid Fridhemsplan då han sprungit 19 km och hade 1 km hem – grymt jobbat grabben!

Själv landade jag på 31,54 km med en snittid på 6:01minuter. Medelpulsen låg på 144 (161). Jag har fullt med krafter kvar. Inte ont någonstans. Kände mig aldrig trött och flåsig. Bara glad, lycklig och förundrad över denna härliga maskin till kropp som transporterar mig fram kilometer efter kilometer utan krämpor.

I maj ska jag ha vit månad (undantaget 10:e och 31:a) – så alla vänner som vill ta ett glas vin med mig få skynda sig att ringa!