>Jaha. Då har jag klarat av mitt första TSM-pass.

Kom förväntansfull till Östermalms IP och mötte genast Karin och Nix, som satt och tog emot alla löpare.

Jag kutade in och lämnade av väskan och anslöt mig till dem. Blev introducerad för Felicitas som jag inte träffat förut och träffade Johan, Helena, Nike och Fredrika. Snabba Rebecca dök också upp. Världens starkaste urkvinna Catti och jag gaddade ihop oss och ställde oss förväntansfullt på planen för att få order om vad vi skulle göra.

Wow – så mycket folk det kom. Det kändes lite pirrigt för jag hade ju noll koll på vad som väntade.

Vi blev i alla fall indelade i grupper, jag och Catti valde 1:45-gruppen. Fast det hade varit grymt kul om vi hade spatserat bort till 1:15-gruppen när de ropades upp, där anslöt sig nämligen endast ett fåtal gängliga karlar, och det hade varit kul att få se folks miner.

Vi började uppvärmningen som blev lite i kortaste laget. Sedan ansåg ledarna att vi var för många och splittade oss i två grupper. När jag tränar med IF Linnéa är vi lite färre, så där är det lättare att koncentrera sig på uppgiften och se till att vilan inte blir för lång. Eller pulsen för låg.

Här var vi väl i alla fall en 30-40 personer som skulle upp för den snällt lutande backen. Vi startade med lite löpskolning och rörlighet, sedan satte vi av i backintervaller Jag koncentrerade mig på tekniken. För att göra detta ”måste” jag se min skuggbild, det var inte det lättaste i trängseln upp för backen, så jag valde medvetet en lucka där jag kunde ”spegla” mig. Backen var ca 310 m lång och vi körde på tid, det vill säga – samtliga upplöp på 75 sekunder. Vi körde bara 5 backar så det blev en lugn TSM-start. Helt okej. Inte tungt, inte jobbigt, ingen spykänsla.

När vi kutade tillbaka till ÖIP visade Garmin på 8,4 km. Jag ville ta ett extravarv för att få lite mer kilometer i benen, men kloka Catti avrådde mig. Tack för det. Smart att starta mjukt. Jag har ju trots allt tränat väsentligt mindre de senaste två veckorna.

Visst ja – det blev mycket snack i gruppen om träningströjorna vi fick. PUMA i tegelröd/orange. De flesta tyckte de var fula, jag gillade dem – framförallt för att jag själv aldrig skulle köpa den och att jag nu har en på köpet. Liksom.

Totalt: 8,4 km
Tid: 44:07
Snitt: 5:15 (inklusive backe upp och långsam jogg ner)
Snittpuls: 148 (max 172)
Sprang om/Blev omsprungen av: Räknar inte i gruppträning