Hela förra veckan hade jag eventgenomföranden med jobbet. Först i Stockholm, sedan i Oslo. Tänkte att jag passar på att åka till landet över helgen eftersom det är så nära till Strömstad från Oslo. Sagt och gjort. Bokade tågbiljett från Oslo till Halden och blev upphämtad av mamma och hennes man. Sedan en bilresa till Stensvik utanför Strömstad.

Transport i löparskor. Foto: Hans Berggren

Transport i löparskor. Foto: Hans Berggren

Hemresa.

Jag befinner mig med tre datorer, resväska och handväska i Stensvik. Planet hem till Stockholm går från Oslo söndag kväll. Hela gänget med bilar är och spelar golf på söndag. Jag är strandsatt. Hur gör MarathonMia?

Löser problemet.

Packar väskor och lånar en bil tidigt på morgonen. Åker till Halden och låser in alla väskor. Tar mig tillbaka iklädd löparoutfit och har bara kreditkort och telefon i fickan. Lämnar bilen så att golfarna kan ta sig till golfklubben och joggar sedan iväg till Norge.

Tänk vad ett par löparskor kan möjliggöra rörelse för hela familjen. Ingen behövde offra sin golf för att skuffa i bil. Hoppas nu bara att lokförarstrejken i Norge inte gör att jag behöver springa hela vägen till Oslo, för då missar jag flyget.