Totalt utvilad lämnar jag Fuerteventura för denna gången.

Träningsvecka på La Pared

Med mig i bagaget har jag träningsskor som sprungit lite drygt 12 mil, muskler som fått pumpa tuffa pass i gymet och en skalle som fått testa tennis. Min fåfänga fick jag lägga åt sidan när Andrew, den galne skotten, kom och körde Aqua Fun extra vaganza. 20 timmar träning totalt. Och ändå totalt skön i själen.

Träningsvecka på La Pared

Jag och dotter Elin.

La Pared är ett hotell med träningsmöjligheter (i samarbete med Playitas) vid en surfarvänlig strand. Precis runt hörnet ligger öken med sand inblåst från Sahara. Löparmöjligheterna är många och du kan välja strand, sand, asfalt eller grusvägar. Eller varför inte ta en avstickare upp på ett berg för omväxlings skull. Eller utforska ett korallrev under ebb (av misstag) med lite oplanerad klättring. Jag lovar dig att det är inte som hemma. Framförallt är ökenlöpningen min favorit.

Träningsvecka på La Pared

Runt hotellet finns bara natur. Ingenting annat. Inga vilda partyn, bara det här…

Run-eat-sleep-repeat

Och tro mig, det var inte svårt att sova upp till 10 timmar per natt. På dagarna mellan passen som jag höll eller själv deltog i så låg jag och läste vid poolen. Total avkoppling.

 

Hur såg veckan ut? I statistiken nedan saknas morgonjoggen på 8,2km den sista dagen.

Träningsvecka på La Pared

Så med 20 timmars träning i musklerna gav jag den 60 timmars sömn och massor av vila.

Med full energi landade vi sedan på ett iskallt Arlanda med snö i luften.