Dte finns ju en mängd träningsvarianter och möjligheter för mammor och pappor och deras små barn. Mama-Crossfit, barnvakteri och träna med bebis. Själv har jag hamnat i en härlig situation där jag tränar MED mina barn.

Måndagssvängen med Dottern

elin

Vi skulle iväg på en kort runda. Hon fick bestämma väg och det bar sig till Huvudsta. Under de 8 kilometer vi sprang tillsammans i 5:20-fart pratade vi om allt mellan himmel och jord – mest om saker som gör oss glada och berikar livet. Jag blir varm i hjärtat av våra små turer. Oavsett om hon (eller jag) är på dåligt humör eller om det är skratt med hickande tårar så är vi så raka i kommunikationen och drar varandra i löpningen på en känslomässig nivå. Det vi pratar om blir mer på riktigt och stannar i rundan. Det blir verkligheter – framförallt de bra och roliga upplevelserna.

Onsdagstuffa med Sonen

miaoalex

Här är det ingen mamma som lyfter sin lilla son och använder honom som tyngd, jo föresten – just här gör jag det. Men mer ofta är det sonen som hakar i sin armbåge och hjälper den långsammare morsan upp för backen. Han är stark min son. Och snabb. Dessutom har han samma råa humor som jag så vi glirar varandra på vårt eget sätt och småpsykar och utmanar varandra under militäträningen. Han suckar när han ser mina tekniskt dåliga armhävningar och jag kan ju bara hålla med… Roligt har vi i alla fall. Sen åker vi leriga hem på bussen och pratar om de goda laxburgarna vi ska tillaga och fylla kroppen med när vi kommer hem.