>Söndag innebär långpass. Vädret var härligt och det var dags för de nya skorna att få möte dagens ljus. Egentligen är det inte så smart att ha nya skor på långpass, men mina gamla stod kvar på jobbet.

Tog en runda kring Kungsholmen sprang på lätta ben över Västerbron, letade mig ner till Street, nosade lite på Tantolunden, sprang över nya bron mot Årstadal. Hittade direkt ner till vattnet och upptäckte en fantastisk löparväg! Borta vid Skanstulls Marina tog jag bron över till Söder. Jag höll god fart hela hamnvägen (med Hammarby Sjöstad på höger sida). Solen sken och det var mycket folk ute och promenerade. Benen var oförskämt lätta, skorna var underbara! (tack för bidraget mamma!).

Sprang Folkungagatan, Renstiernas Gata, Slussen, Söder Mälarstrand, Västerbron för andra gången, en extratur i Rålis och Norr Mälarstrand hem.

Turen gick toppenbra. Luften var klar och lättandad. Det kändes som det gick i hyggligt snabbt tempo, men när jag drog kartan på jogg.se för att se hur långt jag sprungit visade det sig att det ”bara” var 24,5 km, i ett temp av 5:42. Blä. Antingen är det felmarginal på sträckningen eller så känns det som jag springer snabbt och har blivit långsammare.

Längd: 24,5 km (jag tror att det var längre!)
Tid: 2:20:01
Genomsnitt: 5:42/km
Jag sprang om: 1
Blev omsprungen av: 1