I det senaste avsnittet av Maratonpodden intervjuar Petra Månström den Svenska klassikerutövaren Stephan Wilson, som är engagerad i ”uppvarvningen inför Göteborgsvarvet och insamlingen till ”Ung Cancer”.

Hur skulle idrottaren Stephan göra?

Några av orden som Stephan säger under intervjuen är ”Hur skulle idrottaren Stephan göra?” Här hänvisar han till hur han tar sig an jobbet och livet i stort, där det kan köra ihop sig. Det är så lätt att kraftsamla inför lopp och träningspass, men att aldrig se slutet på ett vardagligt projekt eller ”problem”.

Jag har nu varit löpare i 10 år och märker stor skillnad hur jag tar mig an projekt på jobbet – att mina långa lopp som går ut på att förbereda mig, genomföra och undanröja hinder och lösa problem på vägen, att ta mig i mål och sedan ta hand om kroppen efter målgång. På jobbet gör jag likadant med projekten. Vissa saker måste jag ha en helhetssyn på med en strategisk inriktning (att likna med min holistiska syn på livet), sedan gäller det att planera och genomföra saker för att projektet ska rulla framåt (att likna med träning) och så kommer själva genomförandet (loppet). Den mentala biten är superviktigt för att kunna behålla drivet och engagemanget.

Jag gillade Stephans ord och kommer framöver tänka ”Vad hade idrottaren Mia gjort i det här läget?” när jag stöter på patrull.

 

Lyssna på Maratonpodden här

Kolla in Stephans Klassiker här