Tjänsteresa igen. Denna gång är jag i Helsingfors. Oavsett om jag lämnade ett soligt 16-gradigt Stockholm mot ett minusgradigt Helsingfors så vill jag träna utomhus. Jag är ingen springa-på-gym-människa, min frihetslöparsjäl tycker att det känns lite löjligt att stå på löpband. Ska jag utsätta mig för äventyr ska jag även utsätta mig för olika typer av väder. Lika bra att vänja sig och lära sig att anpassa sig till kyla, värme, snö, regn och blåst.

Träna där du är.

En lekplats kan vuxna ha roligt på klockan 7 på morgonen innan den invaderas av barn. Foto: privat

Eftersom jag anställer likasinnade i mitt team, och hade Anna ombord förra året, så är ju träning ett viktigt inslag i våra privatliv. Jag fick hänga med på hennes Crossnature-pass i Grankulla utanför Helsingfors imorse. 45 minuters träning i 4 minusgrader med kroppen som vikt. Temat på-alla-fyra kommer att ge mig träningsvärk – med alligatorgång, armhävningar, stående plankor, sneda plankor, magövning med hjälp av gungor (roligt för vuxna på lekplats). Lite löpning och parövningar med rörlighet kickade igång onsdagen. Färdigtränad och klar vid hotellet klockan 8 igen.