Mitt i en tabataövning där vi skulle hoppa från sida till sida och böja oss djupt. Foto: privat

Mitt i en tabataövning där vi skulle hoppa från sida till sida och böja oss djupt. Foto: privat

Yes! Tre flugor i en smäll. Eller i alla fall tre pass på en kväll. Jag hade bokat in mig på http://morningtonhealthclub.se/BMA-Default.aspxhttp://morningtonhealthclub.se/BMA-Default.aspx följande tre pass:

SOMA Moves

Första gången jag testade passet. Det beskrivs såhär: ”SOMA Moves är en holistisk fysträning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar med endast kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi tränar styrka, kondition, balans, rörlighet och stabilitet.”

Mycket bra för smidighet och rörlighet. Detta gör jag om.

Core

Älskade, hatade mage och rygg. Bara att bita ihop och leka stark. Hoppas att få mycket träningsvärk i magen – vilket bäst kollas av med många skratt. Tänker se till att röra mig bland roliga människor idag.

Alltid bra att köra mage – roligare med övningar som någon visar än att strutta runt på gymet och fastna i någon maskin. Yes -I will do it again.

Tabata Cardio

4 set med 2 övningar. Varje set är 8×20 sekunder. Lätt som en plätt tänkte jag… och fick slits ordentligt. Instruktör Anne hade varvat tuffa benövningar, burpees, armhävningar och baklängesburpees. Jag körde så hårt jag kunde och mina armar var rätt bortdomnade så jag hade svårt att tvätta håret efteråt.

Kul alternativ till intervaller om man vill få upp pulsen. Jag gillart!

Tre pass som gav kroppen en ordentlig genomkörare både vad gäller smidighet, rörlighet, styrka och kondition.