Jag gillar att laga mat. Jag gillar att veta vad jag får i mig. Det är så mycket bättre att fylla sin Evighetsmaskin med bra näring än med bara energi. Visst funkar hämtmat då och då, men det är inte snällt mot kroppen att klägga igen systemet med smakförhöjande ämnen och förtjockningsmedel.

Trots att de flesta aktiva människor vet detta så gillar inte alla att laga mat. Därför tänkte jag ge lite tips här hur du kommer igång.

En smarrig omelett i finaste lilla stekpannan. Foto: privat

En smarrig omelett i finaste lilla stekpannan. Foto: privat

It’s all about details

Ha bra saker hemma. En snygg rosa, liten stekpanna kanske piggar upp tanken på att slänga ihop en omelett på två ekologiska ägg och en skvätt grädde?

Leta bland mina recept – Fast Food by Mia på 15 minuter

Jag har genom åren postat en rad snabba, enkla matrecept för folk i farten. Under tiden går det strålande att göra armhävningar och dips 😉

Långkok

Testa långkok. Det är egentligen så simpelt att bara slänga ner en massa råvaror i en gryta och slänga in i ugnen. Då lagar maten sig självt medan du är ute och springer, kör långt spinningpass eller tar en sväng med skidorna.

Beställ en matkasse

När till och med den minst matlagningssugne kompisen grejar att slänga ihop asiatiska rispannkakor med goda tillbehör så vet man att Lina’s matkasse är en hit! Testa någon kasse varannan vecka och se vad du kan åstadkomma i köket.

Jag lovar att du kommer imponera på din omgivning och dig själv!

Lycka till!