Det finns inget bättre att använda löpningen till än att bli av med frustrationer eller stress. Eller få en skitjobbig arbetsdag långsamt ursprungen ur systemet. Min dotter jobbar på café och var ensam från 16-20 på jobbet. Det var konstant fullsatt. Vi hade kommit överens om en liten löptur efter jobbet…

Vatten och blå himmel i Västerort. Mor-o-dotterjogg Foto: privat

Vatten och blå himmel i Västerort. Mor-o-dotterjogg Foto: privat

Jag åkte dit lite tidigare och hittade henne med pannan och magen våt av svett. Hon servade gäster med bagels, fixade sallader, dukade av, torkade bord, försökte hinna sätta igång disken för besticken gick åt. Hon var som en guttaperka och jag led med henne. Jag såg nästan paniken i hennes ögon. Hela tiden var hon vänlig mot gästerna och såg lugn ut på ytan, hela tiden gjorde hon vackra mönster på latte och cappucino. Min fina dotter.

När det var dags för stängning brast allt. Hon var slutkörd och jag orolig. Trodde inte hon skulle orka byta om till löparkläder ens. Men det gick.

Själv övar jag på det motsatta. Att vara så ostressad och lugn som möjligt. Så jag gör så lite som möjligt. Men jag är rädd. Rädd att springa ensam för jag kanske får trycket över bröstet tillbaka. Den rädslan visade sig vara obefogad.

Trött Elin och pigg Mia tog en lugn löptur förbi Grimsta ner mot vattnet i Hässelby. Vackert och härligt som det ska vara en ljus sommarkväll.

Betydligt lugnare tog vi oss sedan hem. Hon på gott humör med ny energi och jag trygg. Jag får inte andnöd. Jag är okej. Somliga löprundor fyller precis sin funktion.