>

Flest leenden fick jag av vuxna. Och många härliga lyckönskningar.

Fick ett mms av Karin iförd Tomtenissedräkt med texten ”Klar för tomtejogg”. Självklart! Jag hoppade i Tomtefarsutstyrseln, satte på mig pulsbandet och min tomteröda Garmin. De röda Asics DS Trainer fick pryda mina fötter. Så här såg jag ut:

>Titta! Där springer Tomten!

Jag tog mig från Stadshuset till Zinken och ropade ”God Jul” åt alla jag mötte. Jag skrämde slag på en Japanska som jag passerade vid Riddarholmen, hon skrek högt rakt ut och fortsatte sedan med ett hysteriskt skratt. Jag joggade vidare, hade inte tid att kolla om hon var okej, jag skulle nämligen träffa de övriga Linnéanerna vid Zinken klockan 10 och tänkte hinna med lite löpskolning innan. Det gjorde jag, sedan anslöt gänget:

>Titta! Där springer Tomten!

Vi kutade från Zinken, längs Ringvägen, upp vid Renstiernas Gata vidare på Fjällgatan. Funrun släppte iväg oss och sprang med sin Maffe. Jag tycker att vi höll lite väl högt tempo i början, men Tone lugnade ner sig efter en stund (lagom till jag fått skavsår av skägget). Tomtegänget var glatt och bjöd på julsång. Alla vi mötte blev glada, bilarna stannade och släppte oss över gatan och folk var nog extra Julsnälla. Vem vill bli osams med Tomten på självaste Julafton? Vi drog ner till julgranen i Gamla Stan och gänget dansade medan jag åt upp mitt Kinderägg jag fått i julklapp av Tone.

>Titta! Där springer Tomten!

Här avvek jag och sprang vidare till Axelssons för att reklamera en kräm (den hade ju gett mig skägg över natten! Tjejen i kassan var inte lika road. Jag fick lära mig att kräm med Aha-syra ska lukta skit.)

Det var i alla fall alldeles, alldeles underbart att få lite tomtemys med löparvännerna så här på Julafton. Jag har dessutom precis fixat en julklapp åt mig själv. Jag har anmält mig till Skövde 6-timmars!

God Jul på er allihop!

****************************************************