Det utlovades regn. Och regn blev det. I massor. Himlen öppnade sig och vinden tilltog. När jag gick ut på verandan såg jag hur det gick gäss på havet. Hur vågorna skummade sig och vinden kom ifrån Sydost. Det blåste 10 meter per sekund och termometern visade 11 grader. Jovisst – kanske i lä – men inte i ovädret!

Perfekt! Då får jag både motvind, kyla och regn!

Fick vänta in det dåliga vädret för att testa jackan från Haglöfs. Foto: privat

Fick vänta in det dåliga vädret för att testa jackan från Haglöfs. Foto: privat

Med mig till landet har jag haft en regntät jacka att testa från Haglöfs – L.I.M III Jacket. Ni kanske minns min misär på Sörmlandsleden då jag var en dränkt katt efter 45 minuter (för jag inte hade en bra jacka) och så förblev i flera timmar. Droppandes. Nu har jag väntat in det ruggigaste vädret man kan tänka sig! Lite Månströmsväder faktiskt. Fast utan snö.

Jag är ju inte direkt känd för att ha det bästa lokalsinnet, utan springer vilse lite här och var. Nu hade jag fått en skogstur jag skulle testa och hittade direkt! Jag blev så glad när jag hittade stigen bakom ett hus och tog mig in i skogen. Jag kom fram till kalhygget där jag häromdagen suttit på en stubbe och funderat över min livssituation och tagit viktiga beslut. Samtalet jag fick vid rätt ögonblick då fick mig att sätta ord på det viktiga. Jag kände sådant lugn inombords. Och harmoni.

Jag sprang rätt ut på det kvistiga kalhygget i regnet. Fick lyfta knän och fötter högt för att inte fastna i ruskor och kvistar. Tog mig upp i den obanade skogen när det blev som jobbigast och struntade käpprätt i att tänka på ormskräck. Jag bara sprang. Tungt i den mjuka mossan, häftigt över klipphällar. Rätt upp mot en ny stig och väg. Rätt ner i lera upp till knäna. Jag skrattade och lät regnet piska mig i ansiktet. På håll hörde jag hundar skälla från hundgården jag tidigare i veckan passerat då jag gick fel.

Den här känslan ska jag ha med mig länge länge. Lycka. Foto: privat

Den här känslan ska jag ha med mig länge länge. Lycka. Vem bryr sig om Bad Hair Day? Regndropparna ligger utanpå jackan och tar sig inte in – trots att det känns som den inte är så tät, utan mer luftig.  Foto: privat

Jag sprang vidare upp i skogen tills det tog stopp. Ett stup. Snårig skog. Tystnad från människor – bara trädens ljud i den vilda blåsten. Regndroppar mot min täta jacka och dofter från skogen. Så levande. Så på riktigt. Jag kunde inte sluta skratta och det var med öppen mun flinandes jag vände tillbaka och passerade alla grannar efter turen!

Så kan det gå i obanad terräng. Foto: privat

Så kan det gå i obanad terräng. Foto: privat

Tur att jag hade terrängskorna på, ordentligt knutna – eftersom jag gick ner i dyn några gånger.

Och jackan då? Jo, den höll måttet på alla sätt!

Att tänka på om du ska skaffa en regntät löparjacka (fritidsjacka/vandrar/cykel/anythingelse)

 • se till att det är goretex i den (finns olika varianter av massa – olika tunga/lätta varianter)
 • se till att den har viss andningsförmåga så att inte din egen svett ersätter regnet på insidan
 • se till att dragkedjor och fickor är limmade
 • står det vattenavvisande så är den bra i tillfälligt duggregn, ska den vara vattentät så ska det stå det.

Fint med Haglöfs jacka – L.I.M III Jacket

 • Alltså färgen! Ursäkta att jag börjar med något så ytligt… men den är så SNYGG!
 • Lätt – väger endast 205 gram i stl Medium
 • Bra passform
 • Luva – obligatorisk på vissa tävlingar, går att dra igen ordentligt och bara visa ögonen
 • En bra ficka på bröstet
 • Det enda minuset är dragskon i nederkant där de små spännena sitter på höften, jag hade velat ha dessa fram istället
 • Mer information finns här för damjackan
 • Finns i färgerna: Orange/roströd, turkos, lila och svart (dam).
 • På herrsidan bjuds den i orange/roströd, grön, blå, snyggt grå eller svart – läs mer här
 • Pris: 2300 kronor