Nu är det januaris sista dag. Jag har startat året löpningslungt med 19 mil, men kört en del styrketräning. Jag snittar 7 tränade timmar i veckan och har mycket tid över. Jag förbereder kroppen på en tuff februari, och sedan kommer alla roliga tävlingar! I år samlar jag ihop 676 kilometer på mina tre lopp. SEXTIOSJU komma SEX mil.

Maj: Olympian Race 180 km

Tävlingsåret 2020
Bilden från 2012, men samma bana.

En rad svenskar, bland annat jag och min sambo Stefan, ska springa det grekiska loppet ”Olympian Race” som går från Nemea till Olympia. Jag försökte mig på loppet för fyra år sedan men bröt efter 140 kilometer på grund av magproblem. Nu ska jag tillbaka till äventyret.

Augusti: Trans Scania 246 km

Tävlingsåret 2020

För femte gången ska jag ta mig över Skåne, genom vackra bokskogar, njuta av landskap och natur. Jag har länge siktat på att komma in under 45 timmar och det är fortfarande målet.

November: Namib Desert ultra 250 km

Tävlingsåret 2020

Årets stora upplevelse och äventyr blir att ta mig an 25 mil på fem etapper genom öknen i Namibia. Mina tidigare ökenlopp har gett mig minnen och upplevelser för livet och jag ser fram emot detta så mycket att det pirrar i hela kroppen bara jag nämner det.

Vad får din mage att pirra och ditt leende att bli stort när du tänker på tränings/tävlingsutmaningar i år?