Historiens största utmaning

Vasaloppet är världens största, äldsta och längsta långlopp på skidor. Efter 89 lopp och drygt en miljon skidåkare är det äntligen dags att utmana världens ultralöpare. Vem blir först att möta soluppgången på vägen mot Mora?

Terrängloppet har två distanser. Det ena är 90 km och utgår, liksom det traditionella Vasaloppet, från Sälen och följer banan österut mot Mora. Det andra är 45 kilometer och startar i Oxberg. Båda loppen har en herr- och en damklass.

Jag lottar ut en startplats till den kortare distansen på 45 kilometer.

vasaloppet_karta

Allt du behöver göra är att svara på de tre frågorna nedan och maila till mig så deltar du i utlottningen. Blir du vinnaren är det dags att snöra på sig terrängpjucken och börja träna! Värdet på startplatsen är 750kr.

  1. Vilka skor sprang jag (MarathonMia) i hela sista ultraloppet jag deltog i? (TEC)
  2. Frontfiguren för Ultravasan har jag varit i Sydafrika med där vi sprang Comrades. Han har vunnit en rad Swiss Alpine – vad heter han?
  3. Om man gör en Svensk Klassiker skidar man Vasaloppet. Vad heter det alternativ med samma sträcka som erbjuds söndag-måndag under Vasaloppsveckan och det inte är lika knökat med folk?

Maila ditt svar till marathonmia[snabel-A]gmail.com – skriv Ultravasan i rubriken. Dragning av vinnaren sker genom lottning. Tävlingen pågår till söndag den 18 maj kl: 18:00 och vinnaren meddelas här på bloggen samt med mail.

Lycka till!