Jag är inne i en rätt tuff period i mitt liv. Jag försöker så gott det går att påverka det jag kan påverka (min inställning), och lägga mindre energi på det jag inte kan påverka (tid och väder). När yttre omständigheter försöker trycka ner, fara med osanning och knäcka en – ja då får man gå tillbaka till sig själv, sin grund och tro på att det goda vinner i slutändan. Do Good. Feel Good. Jag bestämmer hur jag ska ta det.

Många tankar och känslor som passerar just nu. Jag bestämmer mitt fokus. Foto: privat

Många tankar och känslor som passerar just nu. Jag bestämmer mitt fokus. Foto: privat

 

Passande så var jag på ett seminarium om ”Pay it Forward”, där jag fick distans till saker och ting.

Martha Ehlin – Cancer och 5 organtransplantationer

Om att vänta på organ i 9 månader, om kampen tillbaka och om att överleva obotlig cancer. Att sedan hedra transplantationen genom att vara med på VM för organtransplanterade och kamma hem alla guld, var och ett som tack för varje nytt organ. Jag blir ödmjuk inför livet. Jag har för flera år sedan registrerat mig som organdonator – gör ett aktivt val du också genom att registrera dig till Donationsregistret! Pay it forward!

Daniel Mendoza – Sunshine Story

Killen som blir sönderslagen av sin far som 3-åring, där livet som flykting och flytt är en central del av formandet av denna människa. Där flykt från oroligheter inte är den värsta otryggheten – utan det egna husets fyra väggar. Om ilska, aggressioner och en dysfunktionell uppväxt – som gav Daneil kraften att vända helt. Att göra gott. Alltid. Nu driver han ”Good News Magazine” för det finns goda nyheter. Daniel bevisar att det går att ändra sig, att man själv tar ansvar över sitt liv, sina tankar och sina göranden. Det går inte att skylla på något. Just do it!

Paul Svensson – stjärnkocken om råvaror, ekologiskt och att tänka hållbart

En fantastisk föreläsare där jag drogs med direkt. Fick bästa feel-good-känslan av honom och småskrattar för mig själv när jag tänker på hans köttfärslimpa som han bjöd på första dejten. Han berättade hur det var att hitta sin grej, att inte kopiera andra, att våga ställa sig frågan ”Vad står jag för”?

Malin Sävstam – Om hur man överlever sina barn – det gör man inte

Malin förlorade sin make och två barn i Tsunamin. Kvar blev hon och äldsta sonen. Om att inte överleva, men att leva på nytt – en ny människa, en ny inställning. Där varje dag är en kamp och distansen går från 4 månader ner till 4 sekunder. Lev livet här och nu. Inte sen. Vi vet inte om sen kommer. En riktig tankeställare om inställning, att öppna sitt hjärta och sin handflata. Om livet efter en tragisk förlust. Om acceptans.

Var sann mot dig själv och din omgivning. Det vinner du på i längden.