”Hej jag heter Stefan” SMOCK! Snytingen på axeln är hård och fokuserad. Jag fortsätter med en vänstertouch på hans högra höft så att han hukar lite… och där kör jag den ultimata förnedringen – att klappa med lerig vante rätt på skallen. SMOCK! Jag får mig en och annan snyting tillbaka och fötterna rör sig likt en boxar fram och tillbaka, lite åt sidan, snabbt och parerande. Men det är viktigt att hälsa innan man slår till.

Vi är 50 minuter in militärträningspasset där jag gör comeback efter uppehåll. Vi står i en stor ring och jobbar i par. Uppgiften är att toucha huvud, axlar och ben. Några stämplar lite fötter också. Vi har hittills hunnit springa, sprinta, gått skottkärra, försökt ta oss framåt på rumpan uppför en lerig slänt och fastnat i en rolig pose när vi skulle upp baklänges för densamme i björngång. Bland annat.

Jag har kört mina armhävningar på knä. Jag har fått vila lite i plankorna och jag har åter fått erfara att jag är lite fegare än förut. En feghet som jag ska ta tag i och vända om. Något jag tänker lägga lite jävlaranamma på. Ett lördagspass med NMT är 90 minuter på vintern, och det är den bästa starten man kan ge sin kropp en lördagmorgon. Sen ser ju i och för sig kläderna ut därefter. Och kroppen (blåmärken och svullna knän).

För att inte skorna ska gå sönder är det viktigt att skölja av lera och smuts. Annars slits både sömmar och mesh ut mycket snabbare. Idag hade jag plöjt upp en hel åker med mina Innovate – så det fick bli kärleksfull rengöring hemma sen. Och sanering av öm kropp.

 

Bra grepp i leran. Viktigt att sköta om. Foto: privat

Bra grepp i leran. Viktigt att sköta om. Foto: privat