Somliga löpare springer på känsla utan klocka – långsamt, snabbt, flåsigt, lugnt, skuttande eller toksnabbt. Andra springer maniskt med GPS, kilometerkoll, pace etc. Jag tränar väldigt få pass utan min Garmin. Mest för att jag samlar kilometer – kollar aldrig tider eller pace under pågående pass. Men så idag glömde jag klockan på jobbet… inte kunde jag hoppa över att springa för det! Tur att SVETTIG appen finns!

Såhär ser det ut när man ska starta passet. Bara att trycka på START.

Såhär ser det ut när man ska starta passet. Bara att klicka, gömma telefonen i en ficka och kuta iväg. Jag sprang på känsla idag och det var snömodd till 70% av sträckan. Eftersom jag hade Icebugs gjorde det inte så mycket. Två gånger fick jag stanna för rödljus, men det var så korta stopp att jag inte iddes ta fram telefonen och pausa, vilket jag vid kortare distanser gör på Garmin. Nu lät jag den rulla tills jag kom hem. Då tryckte jag på STOPP och appen frågade om jag ville synka passet på jogg.se. Såklart jag ville. Så innan jag kommit in i lägenheten var passet registrerat och jag kunde hoppa in i duschen. Dessutom stod middagen klar hemma – tror att den lagade sig självt när jag tryckte på START – den där SVETTIG är så mycket mer än en app.

Skärmdump från jogg.se

Skärmdump från jogg.se