Spring Tills Du Stupar - STDS

Två gånger om året går Spring Tills Du Stupar. Februarivarianten innebär att du springer/går dagens datum i antal kilometer. I juli är det lite mer tillåtande så då har du bankgaranti, det vill säga – du kan sätta in kilometer redan från dag ett. Totalt ska du få ihop 496km, det vill säga 16km per dag.

Efter en styrkefokuserad vår är det nu dags att samla kilometer och utmaningen landar väl i tiden. Jag väljer att bara registrera löpkilometer den första halvan, och börjar sedan räkna både löpning och gång om det behövs.

Planering är allt

Att springa så många kilometer på en månad kräver sin planering. Jag behöver återhämtning för att inte skadas, och jag jobbar några veckor i juli. Därför passade det fint att bjuda in till löpäventyr den första helgen och sedan fylla på kontot med kilometer. Vi jobbar de första 10 dagarna från Falkenberg och uträttar så många ärenden som möjligt genom transportlöpning. Dessutom är det värmebölja och jag övar på värmelöpning inför ökenloppet i Namibia och har lovat mig själv att springa varje dag det är varmt. För att inte bli för sliten blir det fler korta rundor vissa dagar, och vila andra.

Idag är det den 14 juli och jag har sprungit in 218 kilometer på kontot. Jag har inga planer på att stupa.