>

Söndagen bjöd på TEC-banelöpning.

Fast nu tar vi allt i ordning. Lördagen började med 7 km snackelöpning med Kattis – vi körde fartökning på slutet och ruschade till Systembolaget. Det stundande lussebulls- och pepparkaksbaket krävde glögg.>Staffan får det inte lätt!

Totalt: 7 km
Tid: 37:39
Snitt: 5:22 / km
medelpuls: 157

Full rulle hela lördagen. Hopp i säng vid 1-snåret, drömde mardrömmar (hoppas att det inte beror på att jag halshögg en pepparkaksgubbe… eller att vi dekorerade dem halvsnyggt)… sedan upp tidigt för att få lite havregrynsgröt och kaffe…. för klockan 9 var det dags för långpass. Mitt första på många, många månader.>Staffan får det inte lätt!
TEC-banan

Begav mig till Ensta Krog och mötte upp 14 andra glada spellevinkar. Hakade snabbt på Hallsbergs 24-timmars-segrare Fredrik Elinder och Uppsalas 100k-vinnare Torkel Skogman. Snackade lite goja och missade att memorera den svårnavigerade banan. Första 5 kilometrarna var mumma för en asfaltsballerina som jag, jag kvittrade på och lyssnade på lopp och insatser som de andra gjort – deras utmaningar och tävlingar för framtiden. Den andra halvmilen på banan är i skogen med stenar och rötter där det gäller att sätta fötterna rätt. Här snackade jag inte like mycket utan fokuserade på att inte snubbla plus att hålla samma fart som grabbarna. Strax bakom låg Staffan, Sebastian och Le Raf (som jag fick morsa på IRL för första gången) så det kändes tryggt. Vi brände av första varvet på 57 minuter.

Andra varvet tog jag med Staffan, NMT-Leffe, Sebban och Le Raf + en kille till vars namn jag inte känner till. Jag snackade mig igenom det första kilometrarna och var tystare i skogspartierna.

Totalt: 20,16 km
Tid: 1:55:53
Snitt: 5:43 /km
Medelpuls: 155

Jag förvarnade Staffan att han kommer att få det jobbigt under TEC i april. Inte på grund av distansen eller banan – utan på grund av mitt peppbehov i skogen (läs ”någon som pratar bort kilometrarna när jag inte kan snacka”). Stackare – nu får han hitta på 16 samtalsämnen som jag gillar för att få mig att greja de 16 milvarven i Täbytrakten.

Men hey – det kanske är lätt – vad föreslår ni för samtalsämnen?