>

Buhuuuu! Ge mig min havregrynsgröt!
Jag håller på att renovera köket. Eller… jag började och så tog pengarna slut. Nu hänger det lite kablar och annat löst jox lite här-och-var. Jag har flyttat på min micro och gömt den i skafferiet. Där bakom finns det en början till stick-kontakt – men det finns inget hål i skafferiet… och jag är aldrig hemma och fixar, för jag bara tränar eller hänger med Stekaren, eller träffar kompisar, syskon, stöttar tonåringar, oroar mig för Plastmammor och ringer inte ens Pappan och frågar när han vill komma och fika (läs: dra klart elen och koppla in min micro). Och jag tänker inte på något vis koka gröt i kastrull på min nya induktionshäll. Puh. Vad skönt att få det där sagt.

>SAKNADVart ville jag komma… jo min havregrynsgröt med en klick Kesella, skivad banan, kanel och Oatley är min kickstart på dagen. Tillsammans med Brämhults apelsinjuice, Järn+C-vitaminbrus och kaffe. Ska jag träna hårt eller springa långpass lägger jag till ett ägg, en smörgås med leverpastej och en Resorb.

Imorse gjorde jag det bästa av situationen och fixa till en ”kallgröt” av Lactosfri naturell yoghurt, havregryn, pumpafrön och russin. Skulle ha kokat ett ägg om inte köket invarderades av en miljard tonåringar som också ville äta före skolan. Med trevligt sällskap, DN och starkt kaffe blev morgonen, trots grötavsaknad, fantastiskt energiboostad.
Ikväll drar jag en förlängningssladd till skafferiet så jag slipper morra över saknad gröt.

Hur startar ni dagen?