I december 2012 damp det ner en förfrågan från Diana där hon undrade om jag ville coacha henne till Stockholm maraton. Jag gillade direkt hennes sätt att uttrycka sig och fastnade för personen via mail. Jag tackade ja. När jag sedan träffade henne live klickade vi direkt! Det visade sig att vi är födda på samma dag (fast jag några år tidigare).

Här supportar jag Diana under Stockholm Ultra i somras. 13:e junibrudarna på språng. Foto: Johan Stegfors X-kross sportglasögon

Här supportar jag Diana under Stockholm Ultra i somras. 13:e junibrudarna på språng. Foto: Johan Stegfors X-kross sportglasögon

Efter detta har Diana hunnit springa både maraton, göra klassiker, bli ultralöpare med ett 100 kilomterslopp, 6-timmars och redan avverkat Bislett 24 timmars i november förra året. Hon är konstant glad och positiv, fokusförflyttar motgångar och använder sitt pannben på bästa sätt. Hon har blivit mer än en adept och jag gillar privatpersonen skarpt. Vi har samma humor, samma tankar kring balans och har tagit oss ur jobbigheter under livets gång – med klokare, sundare inställningar som resultat.

Vi delar glädjen i att springa ultralopp och jag hoppas att de andra på arenan kommer att gilla att vi peppar och underhåller – för jag lovar, det kommer att vara svårt att stoppa oss!

Mantrat för tävlingen ”HA KUL!”