>…och särskilt den här!

Tadaaaa! Dags för Nordic Military Training! Vilken rivstart på veckan. Eftersom jag lullat runt i två veckor och njutit av livet, kutat sporadiskt, gjort det som för stunden fallit mig in – är denna måndag varmt välkommen som ”Ordning och Reda”. Tillbaka till det roliga allvaret. För träning ska vara kul. Skitkul. Som NMT.

Under sommaren har passen bara varit på lördagar och jag har lyckats klämma in ynka 2 mellan tävlingar och semester. Det kändes idag kan jag säga. Drill Inspector Bruno körde en rivstart som hette duga – ”Bort med semesterfladdret” var nog dagens tema. Efter en snabb uppvärmning genom snårskog var det dags för plankan och armhävningar som öppning på passet. Jag förbannade min o-ordning och svor tyst över att ha glömt handskar. Mina lena kontorshänder (med undantag för en liten blåsa från krattningen då) tog genast stryk. Snälla Bruno suckade och fiskade gentlemannaaktigt upp ett par reservhandskar ur sin stora ryggsäck.

Den här ryggsäcken skrämde mig en aning. Det kändes som det låg något lurt i den. Typ gasmaskar, stenar eller annat ”straffmaterial” jag brukar råka ut för när jag snackar för mycket. Jag höll således en låg profil hela passet och ryggsäcken förblev stängd.

Efter den pulshöjande öppningen teamade jag upp med Puman Helene och körde skottkärra ner och uppför en backe. Därefter skön, lugn jogg bort mot geggamojjeslänten. 10 varv i nerförsbacke för att kletigt ta oss upp för slänten, över räcket och räkna varven högt. Mina korta löparbrallor skyddade inte nämnvärt mot alla brännässlor men jag bet ihop och lekte GI Jane. Grabbarna var grymt starka och varvade mig redan efter 5 rundor. Det tar lite tid för min kropp att vakna… och jag låg hopplöst sist.

Därefter kort språngmarsch till ännu ett räcke som vi använde som hjälpedel när vi skulle köra armhävningar parvis. Segade rejält efter ett par stycken men försökte ändå fullfölja övningen. Nu började det susa i skallen och nästa laddning övningar välkomnades i det daggiga gräset – MAGE. Oups – den hade nog vilat hela sommaren. Nu börjar minnesluckorna komma fast jag tror att vi kröp, ålade, drog oss fram och tillbaka, gjorde armhävningar, sprang x antal vändor (och bara fick andas genom näsan…), jägarmarsch, ankgång, grodhopp – och vips var vi på Östermalms IP för att ställa oss i ring och avsluta med upphopp. 75 minuters träning i härligt soldis. Kärlek.

Jag firade veckans tuffa öppning med att låna Stekarbilen och åka hem till min dotter för lite pepp i hennes utmaningar.

Jag är darrig i hela kroppen men passet var nog lite extra tungt. Jag kände mig energifull och stark – nu ska jag fylla på med bra mat och ladda för nästa träningspass. Det är ju trots allt bara 3 veckor kvar till Berlin Marathon.

Härliga, härliga måndag – vilken öppning på en ny vecka!