>I söndags vaknade jag upp och var förkyld. Jag-som-aldrig-blir-sjuk-liksom. Jag tror att min kropp på något sätt för en gångs skull var överens med min skalle. Att det var något jag inte riktigt kände mig trygg med. Den här veckan är ju då tusingarna börjar.

De fruktade.

Det har varit svinkallt och jag har inte kunnat gå ut och springa. Några sporadiska rehabövningar och 100 armhävningar om dagen har fått vara träning. Och så tålamodsträningen med att skruva ihop en IKEA-garderob och hjälpa tonårsdottern att rensa bland enmiljard kläder. Bygger pannben i alla fall. I onsdags klättrade jag på väggarna för jag inte fått lufta skorna. Men förkylningen blev kortvarig – tack vare min hemdekokt och löjligt nyttiga mat sedan i söndags kanske… Här är jag en tävlingsmänniska och vill vinna över virus och baciller!

Hemgjort, superstakt ingefärsté kokas – serveras med honung och Gojibär – till detta serveras ett gäng apelsiner i 3 dagar – sedan almost-fit-for-fight.

>Så var det DetHärMedTusingar>Så var det DetHärMedTusingar

Igår sprang jag med IF Linnéa, tog det lugnt och sprang långsamt upp och ner för den backe de andra körde intervaller i. Jag höll koll på min puls som låg några slag över de normala – men andningen och kroppen kändes bra.

Idag är det fredag. Dags för de första tusingarna. Jag kommer att göra något rätt ovanligt för mig – jag kommer att utföra dem på löpband på gymmet.

Fyra tusingar i 4-minuterstempo.

Vi får se om häxbrygden är så bra som jag påstår.