Fastnaglad av Carola i jägarvila var lättare än att snyggt flyga över staket. Foto: Bruno Cosnier

Fastnaglad av Carola i jägarvila var lättare än att snyggt flyga över staket. Foto: Bruno Cosnier

 

Egentligen tycker jag att nyårslöften är dumma. Ska man göra något bra så tycker jag att man kan ge löftet närsomhelst och inte just på nyår. Någon gång under januari 2013, under ett NMT-pass kom jag ihåg att jag lovat mig själv att klara hoppa över ett staket smidigt. Det gjorde jag inte under hela det året. Nu imorse på träningen så kom staketet flygandes emot mig igen och jag inser att jag fortfarande är livrädd för att slänga benen över det.

Varför?

Och hur kommer det sig att jag är sjukt motiverad att vilja, men ändå inte vågar. Jag har i alla fall 19 dagar på mig att få till det innan 2014 är slut. Ett simpelt nyårslöfte ska jag väl kunna genomföra. Alla andra löften till mig själv håller jag ju.

Frågan är bara – hur hoppar man smidigt över ett staket när man är vig som ett kylskåp?